Annons

Franska modejätten SMCP till börsen

Franska modebolaget Sandro, Maje and Claudie Pierlot, SMCP, växer kraftigt och har nu siktet inställt på börsen. En ansökan har skickats in till finansmyndigheten AMF i Frankrike.

SMCP Group säljer sina produkter till prisnivåer som överstiger de hos H&M och Zara men är lägre jämfört med hos premiumaktörer så som Gucci och Louis Vuitton.

Bolaget driver 1 267 butiker i 36 länder världen runt. Varumärken som ingår i SMCP är Sandro, Maje och Claudie Pierlot.

Förra året omsatte SMCP 786 miljoner euro, vilket motsvarade en ökning med 33 procent jämfört med året innan. Sedan 2010 har företaget ökat försäljningen med i genomsnitt 27 procent per år.

Enligt vd Daniel Lalonde har det även varit en stark tillväxt under första halvåret 2017 där nettoförsäljningen steg 16,4 procent i årstakt till 439 miljoner euro. Ebitda-resultatet landade samtidigt på 73 miljoner euro, en ökning med 20 procent.

Huvudägare i SMCP är en av Kinas största textilproducenter, Shandong Ruyi, som i våras köpte en andel på 70 procent från private equity-firman KKR. Shandong Ruyi ska även framöver efter börsnoteringen kvarstå som största aktieägare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?