Franska industriförtroendet sjönk i januari

Insée:s Konfidensindikator för det franska näringslivet sjönk till 110 i januari, jämfört med oreviderade 112 föregående månad (112).

Analytikerna hade väntat sig ett index på 112, enligt Reuters prognosenkät.

Indikatorn för tillverkningsindustrins förtroende steg till 113 i januari, jämfört med oreviderade 112 föregående månad.

Indikatorn över utsikterna för produktionen noterades till 34 i januari, jämfört med oreviderade 30 föregående månad. Motsvarande indikator för de egna företagen var samtidigt 16, jämfört med reviderade 16 (15).

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?