Fransk miljardär död i helikopterkrasch

Den franske konservative politikern och miljardären Olivier Dassault omkom på söndagen i en helikopterolycka. Dödsbeskedet kungjordes av president Emmanuel Macron.

Olivier Dassault
Olivier Dassault

Olivier Dassault, 69, var den äldste sonen till industrimagnaten Serge Dassault vars bolagsimperium bygger stridsflyget Rafale och äger tidningen Le Figaro.

Olivier Dassault var också parlamentsledamot för konservativa Republikanerna sedan 2002. Han lämnade då styrelseuppdrag för att undvika en intressekonflikt.

”Olivier Dassault älskade Frankrike. . . Han upphörde aldrig att tjäna vårt land, att uppskatta våra tillgångar”, skrev Macron på Twitter.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?