1515
Annons

Frankrike sänker finansreglering till EU-minimum

Frankrike ska minska landets finansiella regleringar till EU:s minimum-nivå, med syftet att göra Paris till en mer attraktiv finansiell hubb för att locka till sig de banker som flyttar från London efter brexit.

Det sade Frankrikes premiärminister Édouard Philippe under onsdagskvällen till en panel bestående av 200 finanstoppar, enligt Reuters.

”Ett finansiellt centrum byggs med tålamod och genom att vara konsekvent. Jag vill att denna konsekvens ska vara varumärket för vår ekonomiska strategi”, sade premiärministern.

President Emmanuel Macron har redan aviserat att han avser göra Paris till ett finansiellt centrum genom att bland annat gradvis sänka bolagsskatten till 25 procent och skrota en förmögenhetsskatt på finansiella tillgångar.

Familjeägda labbet levererar till forskare i hela världen

TdB Labs är det lilla familjeägda bioteknikföretaget som levererar produkter till forskare över hela världen.

”Hög kvalitet och gott renommé sedan starten har gjort att vi har lyckats”, säger Charlotte de Belder Tesséus, vd och ägare.

Charlotte de Belder Tesséus, vd och ägare (t.h.).
Charlotte de Belder Tesséus, vd och ägare (t.h.).

För att forskarna ska kunna få fram sina viktiga resultat – till exempel inom cancerforskningen - krävs produkter som möjliggör detta. TdB Labs i Uppsala är experter inom dextran derivat och andra polysackarider.

”Vi sätter på färgämnen på dextranet som är fluorescerande. När forskarna tillsätter vår produkt är finessen att de kan se hur till exempel läkemedlet påverkar celler och vävnader. Färgen gör att de kan följa rörelserna som läkemedlet skapar”, säger Charlotte de Belder Tesseus.

Själva kompetensen är nischad, men användningsområdet för produkterna brett.

”Av nio anställda hos oss är fem kemister som har disputerat, och de fortsätter även att utbilda sig kontinuerligt. Det är en hög akademisk nivå hos våra medarbetare, och våra produkter håller en hög kvalitet som ger forskarna tillförlitliga resultat.”

I nästa led – hos forskarna – kan produkterna användas i forskning var som helst i kroppen, vilket gör dem användbara inom många områden. TdB Labs grundades 1991 som ett konsultationsbolag av Tony de Belder, som är Charlotte de Belder Tesséus pappa. Han kom då från nästan 30 år av läkemedelsforskning inom dåvarande läkemedels- och bioteknikjätten Pharmacia. Charlotte jobbade som fysioterapeut men hjälpte sin pappa en hel del med företaget.

”När pappa hade passerat 70 år började vi fundera mer på vad som skulle hända med företaget framöver, och bestämde oss för att testa en ny inriktning. 2009 anställde vi vår första kemist, byggde upp vårt eget labb och efter det har vi fokuserat på produktion.”

TdB Labs erbjuder också analystjänst av läkemedel och kundspecifika produkter. I dag är de nio anställda.

”Anledningen till att vi har lyckats har från början mycket att göra med min pappa. Hans namn har en tyngd och gott renommé inom läkemedelsforskningen, och vi fick tidigt bra kunder som har funnits kvar genom alla år”, säger Charlotte de Belder Tesséus.

Framför allt sker försäljningen globalt, till USA, Europa och Asien.

”Just nu växer Kina och Japan som marknader för oss. Det känns spännande!”, säger Charlotte de Belder Tesséus.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera