Annons

Frankrike sänker finansreglering till EU-minimum

Frankrike ska minska landets finansiella regleringar till EU:s minimum-nivå, med syftet att göra Paris till en mer attraktiv finansiell hubb för att locka till sig de banker som flyttar från London efter brexit.

Det sade Frankrikes premiärminister Édouard Philippe under onsdagskvällen till en panel bestående av 200 finanstoppar, enligt Reuters.

”Ett finansiellt centrum byggs med tålamod och genom att vara konsekvent. Jag vill att denna konsekvens ska vara varumärket för vår ekonomiska strategi”, sade premiärministern.

President Emmanuel Macron har redan aviserat att han avser göra Paris till ett finansiellt centrum genom att bland annat gradvis sänka bolagsskatten till 25 procent och skrota en förmögenhetsskatt på finansiella tillgångar.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?