Annons

Frankrike öppnar gränserna i nästa vecka

På måndag öppnar Frankrikes gränser för resande från andra EU-länder, rapporterar tv-kanalen LCI.

Foto:Ludovic Marin/TT

I torsdags presenterades förslaget till öppning som bland annat innebär krav på friskhetsintyg för de som vill komma in i landet.

Krav på karantän kommer endast att vara kvar för medborgare från länder som kräver att fransmän ska sitta i karantän, i dag till exempel Spanien och Storbritannien.

Den 1 juli utökas öppningen till att gälla även vissa länder utanför Schengenområdet.

”Öppningen kommer att ske gradvis och variera beroende på hälsosituationen i varje land, och i enlighet med de arrangemang som kommer att ha avtalats på europeisk nivå”, säger utrikesminister Jean-Yves Le Drian och inrikesminister Christophe Castaner i ett gemensamt uttalande om förändringen den 1 juli, enligt nyhetsbyrån AFP.

Sedan den 2 juni tillåts inrikesresor som är längre än tio mil. Samma datum lättade landet också på en rad andra restriktioner för exempelvis restauranger, kaféer och museer. I Parisregionen och andra regioner som är extra hårt drabbade behålls en del restriktioner ytterligare en tid.

Nära 30.000 personer har avlidit i covid-19 i Frankrike och nära 200 000 personer har bekräftats smittade. I mitten av mars infördes strikta restriktioner för att hindra spridningen av coronaviruset.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?