1515
Annons

Frankrike förbereder nödplan för hård brexit

Frankrikes regering kommer att förbereda beredskapsplaner i händelse av att EU och Storbritannien misslyckas med att komma överens om villkoren för sin skilsmässa.

Foto:Sebastian Nogier/TT/AP

Det meddelade den franske premiärministern Edouard Philippe i ett uttalande sent på måndagen, rapporterar Bloomberg News. Åtgärden understryker den växande oron för att Storbritannien kan komma att krascha ut ur EU utan ett avtal redo i tid.

Regeringen kommer att presentera ett utkast under de kommande veckorna om hur åtgärder som att underlätta för brittiska medborgare som redan lever i Frankrike och säkerställa "flytande" gränskontroller efter att Storbritannien lämnar unionen, meddelade premiärministern.

Åtgärderna syftar till att begränsa de svårigheter som kan uppstå om denna utmaning blir verklighet, enligt uttalandet.

Även om Frankrike fortsätter att arbeta efter förutsättningen att det blir ett positivt resultat i brexit-samtalen så skulle det fortfarande krävas justeringar, fortsatte premiärministern.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?