ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Franklin Technology Fund presterar - ökade under andra kvartalet

Franklin Technology Fund ökade med 5 procent i det andra kvartalet vilket summerar årsavkastningen till 13,1 procent. Fondens jämförelseindex har under samma perioder stigit med 5,9 procent respektive 9,6 procent. 

Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

Fondförvaltarna John Scandalios och Jonathan T. Curtis skriver i en kommentar att halvledarindustrin tryckte upp vinstestimaten i IT-sektorn för det andra kvartalet, då de under våran hade blivit uppreviderade. 

Som en konsekvens av detta var berörda företag de viktigaste bidragsgivarna till fondens absolutavkastning under månaden.

För kvartalet var en övervikt i e-handelsjätten Amazon det största bidraget till fondens relativavkastning. 

Aktien fortsatte stiga markant efter att bolaget breddar sin verksamhet och förnyar sitt fokus på kostnadsbesparingar. Innehavet i molntjänstplattformen Twilio bidrog också positivt efter att värderingen mer än fördubblats under första halvan av 2018. 

Bolaget rapporterade en intäktsökning på 48 procent under det första kvartalet och hade en användartillväxt på 33 procent på årsbasis, vilket var högt över analytikernas förväntningar. Enligt förvaltarna visar detta tydligt utvecklarna på bolaget vet exakt vad användarna vill ha.

Apple och Facebook var större innehav under kvartalet som steg under perioden och utgjorde omkring 7,2 procent av fonden. 

Det är dock lägre än jämförelseindexvikterna, vilket tyngde den relativa avkastningen för fonden. Förvaltarna är fortsatt trygga med tesen om teknologins växande roll inom sektorer som inte är kopplade till IT, det vill säga digitaliseringstemat. 

Specifikt siktar förvaltarna på undervärderade tillväxtledare inom områden som bland annat Software as a service (SaaS), Internet of things (IoT), IT-säkerhet och Artificiell intelligens (AI).

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies