ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Franklin India backar men ser ljus framtid för indisk ekonomi

Franklin India Fund backade med 2,8 procent i juni, vilket medför att avkastningen sedan årsskiftet summerar till negativa tio procent. Fondens jämförelseindex har under samma period sjunkit med 7,5 procent. 

Det framgår av en kvartalsrapport för fonden. Positiva bidragsgivare under kvartalet var Kotak Mahindra Bank, Infosys och HDFC Bank samtidigt som bland annat Voltas och Idea Cellular tyngde. 

Voltas tappade på dåliga väderförhållanden under kvartalet med en dålig försäljning av air conditioners, en av bolagets nyckelprodukter. Idea Cellular tappade mark då bolaget rapporterade en kvartalsförlust och noterade hög konkurrens på marknaden. Inom bank och finans så förekom ett kursrally efter att oroligheter kring kvaliteten på banktillgångar lättade på marknaden. 

Därav var bankinnehaven Kotak Mahindra Bank och HDFC Bank bland de främsta bidragsgivarna under kvartalet. 

I en kommentar skriver fondförvaltarna Sukumar Rajah och Stephen Dover att de tror Indiens ekonomi kommer fortsätta växa: "Medan valet kan distrahera vissa investerare tror vi att oavsett vilket parti som vinner 2019 så kommer ekonomin inte ändra kurs".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies