ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Gasell

Framtidsgasellen rekryterade direkt från scenen

  • Foto: Oskar Omne

Di:s Gasellfrukost i Stockholm lockade storpublik på onsdagen. Framtidsgasellvinnaren Catrine Sageryd, vd för Mekina, passade på att rekrytera medarbetare direkt från scen.

”Vi har öppnat och lanserat vår webbshop nu. Det är superkul men svårt. Jag kan ingenting om e-handel och digital marknadsföring, så är det någon här som vill hjälpa till får ni gärna kontakta mig”, säger Catrine Sageryd, vd för Mekina som reparerar trasiga elverktyg och maskiner åt byggbolag. 

Hon tog hon chansen att nätverka och rekrytera medarbetare direkt från scenen när hon blev intervjuad av Di:s Johanna Jeansson på Di:s Gasellfrukost i Stockholm. Och gehöret uteblev inte.

Intresset för Di Gasells frukost på Operakällaren var stort. 170 personer var på plats och biljetterna sålde slut på tre timmar från att bokningen öppnades på hemsidan. Temat för frukosten var tillväxt och entreprenörskap. 

Catrine Sageryd hävdar att hennes bästa egenskap som företagare är just att hon är spontan.

”Det är en stor tillgång att jag är väldigt impulsiv, det är bra när det ska hända saker. Jag kan få en idé och iscensätta den direkt. Jag slängde ut att ’det här behöver jag hjälp med’ och det är flera som har kommit fram till mig nu efteråt. Det är värdefullt. Jag hoppas det ger någonting, just nu har jag en bra magkänsla”, säger Catrine Sageryd till Di när hon har klivit av scenen. 

Mekina fokuserar på hållbarhet och affärsidén är att kunderna kan skicka in sina verktyg och få dem lagade, i stället för att slänga dem. Företaget ligger i Solna men har kunder i hela Sverige. 

I dag omsätter Mekina cirka 20 miljoner kronor och planen är att omsätta 100 miljoner kronor inom fyra år. Catrine Sageryd har 14 anställda och planerar att anställa fem till i sommar. 

Hösten 2018 fick hon utmärkelsen Årets Framtidsgasell och vann även flera andra priser. 

Vad inte alla visste då var att hon samtidigt gick igenom en tuff tid i företaget. Hon stod inför att köpa ut två delägare och var nära att ge upp. 

”Nu ser jag ljuset i tunneln”, säger hon.

Ett av råden som hon gav till deltagarna på frukosten är att vara noga med att ha rätt avtal i samarbeten med partners.

 ”Se till att ni har rätt klausuler i era avtal så att ni inte hamnar i min situation. Om man är kompisar så är det ännu viktigare”, säger Catrine Sageryd.

Och hon fick medhåll av vd:n Johnny Warström och produktchefen Niklas Ingvar från Mentimeter, Stockholms läns Gasellvinnare, som hon delade scenen med och som också intervjuades.

På plats för att ge inspiration var även Daniel Sandqvist och Sebastian Westin, grundare av väsktillverkaren Sandqvist Bags & Items. 

  • Foto: @JOEY ABRAIT, Joey Abrait

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer