1515

Framtidsgasellen jagar miljarden: ”Vägen dit är aldrig spikrak”

Inspirerad av några studiekamrater startade Henrik Hallgren appbolaget Parkster 2010. I fjol kröntes bolaget till Årets Framtidsgasell – och nästa år siktar Henrik Hallgren på en miljardomsättning.

Henrik Hallgren vann utmärkelsen Årets Framtidsgasell ifjol.
Henrik Hallgren vann utmärkelsen Årets Framtidsgasell ifjol.Foto:Jack Mikrut

Henrik Hallgrens appbolag Parkster har lyckats förändra miljontals människors beteende – i alla fall när det kommer till att betala parkeringsbiljetter. Nu hör parkeringsappen till vardagen för bilister i både Sverige och Tyskland.

2019 blev Parkster Gasellvinnare i Skåne län. De belönades även med hederspriset Årets Framtidsgasell, som tilldelas ett Gasellföretag som visar en stark vision att förändra och förbättra världen genom digitala innovationer.

”Det gav en extra boost och drivkraft. Jag har inspirerats mycket av vad andra entreprenörer har gjort, det har varit till stor nytta”, säger Henrik Hallgren, vd och grundare.

Henrik Hallgren tar emot sitt pris på Gasellfinalen.
Henrik Hallgren tar emot sitt pris på Gasellfinalen.Foto:Amanda Lindgren

”Det är viktigt att återgälda det, att ställa upp och svara på frågor. Det är bra för alla. Ibland får man nya inspel av det och utmanar sitt eget tänkande”, fortsätter han.

Vad var det som inspirerade dig?
”Det var några i min närhet som under studietiden startade ett bolag. De vågade ta det steget. Det fick mig att tänka att man faktiskt kan pröva vingarna.”

Och vingarna skulle visa sig flyga – Henrik Hallgren berättar att koncernen siktar på att omsätta en miljard kronor under kommande år.

Vad ska man tänka på som företagare i din bransch?
”Att tro på det man gör och vara beredd på att anstränga sig. Det gäller att hitta de magiska punkterna där man kommer igenom med sin affärsidé”, säger han och fortsätter:

”Vägen dit är aldrig spikrak. Tittar man tillbaka har nog de flesta bolag haft nära-döden-upplevelser.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?