1515
Annons

Framstående republikaner dumpar Trump och ska hjälpa Joe Biden

En grupp framstående republikanska företrädare, som inkluderar tidigare verksamma i president Donald Trumps och förre presidenten George W Bush administrationer, lanserar en så kallad ”super PAC” för att förmå republikanska väljare att rösta på Joe Biden i höstens val. Det rapporterar Axios och hänvisar till några av grundarna.

Foto:Chris Carlson

PAC står för Political Action Committee, och så kallade Super Pacs är oberoende grupper som kan samla in obegränsade belopp, men de tillåts inte bidra direkt till kandidater eller partier.

Denna ”Right Side PAC” ska försöka identifiera tidigare Trump-supportrar runt om i landet, vars entusiasm för presidenten har svalnat, och övertyga dem om att rösta på Biden, säger Matt Borges, en av grundarna som tidigare var ordförande för det republikanska partiet i Ohio.

”Vi vill ta tillfället i akt att försöka återställa saker och ting. Och det första sättet att göra det är att skära bort cancern och starta återuppbyggnaden”, säger Matt Borges.

Han påpekar samtidigt att deltagarna i super PAC:en ”inte försöker bli demokrater”.

”Jag avser att rösta på varje övrig republikan i valet, och jag räknar med att det finns andra som mig som inte tänker lämna partiet (Republikanerna)”, fortsätter Borges.

Gruppen kommer inledningsvis inrikta sitt arbete på delstater som kan antas bli särskilt viktiga i det kommande valet, som Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona, North Carolina och Florida.

Län för län – här är Gasellerna 2022

2022 års Gasellföretag – från norr till söder. Vid nio tillfällen under hösten uppdateras listan med Sveriges mest snabbväxande bolag. Hela listan presenteras den 5 december.

I Gasellkartan kan du hitta Gasellföretagen i just det län eller den kommun där du bor, se statistik för årets Gasellföretag och får veta mer om bolagen som har ökat sin omsättning med över 100 procent under åren 2018-2021.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera