ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fotbollsklubbens intäkter rasar – aktien pressas

  • Victor Nilsson Lindelöf nickar bollen mot mål under en Premier Leauge-match mot Wolverhampton. Foto: Martin Rickett

Den engelska fotbollsklubben Manchester Uniteds intäkter under det tredje kvartalet har rasat med 23 miljoner pund, motsvarande 270 miljoner kronor.

Aktien faller 2,6 procent. 

Coronaviruset har lamslagit den europeiska fotbollen. I den engelska högstaligan Premier League har det inte spelats en match sedan den 9 mars. Det har inneburit ett tungt ekonomiskt slag mot klubbarna.

Storklubben Manchester United, med svenske försvarsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf i laget, har fått se sina intäkter falla med omkring 270 Mkr, enligt klubbens finanschef. Bland annat kommer klubben tvingas betala tillbaka 15 miljoner pund, drygt 176 Mkr, till tv-sändande bolag eftersom det inte spelas några matcher. 

Totalt räknar klubben med att intäkterna faller med ungefär 19 procent ned till 123,7 miljoner pund, nära 1,5 miljarder kronor. Manchester United-aktien faller 2,6 procent efter beskedet.

Osäkerheten kring pandemin har tvingat Manchester United att dra tillbaka sina finansiella prognoser. De engelska klubbarna har däremot fått börja återuppta sina träningar, dock med instruktioner om att tillämpa social distansering. Totalt har 748 spelare och ledare testats under veckan, sex personer från tre klubbar har bekräftats smittade.

Premier League har tidigare siktat på att återuppta säsongen den 12 juni, men det förväntas nu skjutas upp ytterligare, rapporterar BBC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer