Annons

Fotbollsklubbägarens helikopter kraschade

Efter lördagskvällens möte mellan de engelska fotbollsklubbarna Leicester City och West Ham kraschade Leicester City-ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter kort efter att den lyft.

Den thailändske miljardären befann sig ombord och befaras ha omkommit i kraschen.

Vichai Srivaddhanaprabha.
Vichai Srivaddhanaprabha.Foto:Dario Pignatelli
Helikoptern kraschade på en parkering utanför arenan och fattade eld.
Helikoptern kraschade på en parkering utanför arenan och fattade eld.Foto:AP

Efter att Leicester City och West Ham spelat oavgjort på King Power Stadium lyfte en helikopter från arenan. Ögonvittnen uppger för BBC att stjärtrotorn inte fungerade, vilket fick helikoptern att spinna. 

BBC uppger att Vichai Srivaddhanaprabha, som brukar ta sig till och från matcherna med helikopter, enligt en källa nära familjen ska ha befunnit sig ombord på helikoptern. Helikoptern störtade på klubbens parkering utanför arenan och fattade genast eld.

Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn.

"Jag såg helikoptern spinna", skriver vittnet Leo Bruka till TT.

Han hade varit och handlat och inte sett själva fotbollsmatchen. Han berättar att en polisbil med två poliser befann sig i närheten av olycksplatsen, en parkeringsplats.

"En av dem sprang rakt mot helikoptern och han hade någonting i sin hand. Jag tror att han försökte att rädda piloten, eller vem som nu befann sig därinne", skriver Leo Bruka.

Den andre polisen tog en brandsläckare för att försöka dämpa lågorna, men i stället exploderade vraket, och polismännen tvingades retirera.

"Sedan exploderade det igen, det var en stor brand", uppger Bruka och fortsätter:

"Jag kunde känna hettan".

På en mobilfilm som Bruka publicerat syns en kraftig brand på en parkeringsplats, innan en polis vid platsen ber honom stänga av mobiltelefonen och säga "det finns människor i den", syftandes på helikoptern.

Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Vichai Srivaddhanaprabha är en thailändsk miljardär som har byggt sin förmögenhet på taxfree-handel, efter att ha grundat bolaget King Power 1989. 2010 köpte han den brittiska fotbollsklubben Leicester City för 39 miljoner pund, motsvarande drygt 450 miljoner kronor. 

Säsongen 2015/2016 lyckades klubben att vinna den brittiska högstaligan, Premier Leauge, efter en helt osannolik säsong. Inför säsongsstarten var oddsen på att det bottentippade laget skulle gå hela vägen och vinna ligan upp till 5.000 gånger pengarna.

Enligt Forbes är Vichai Srivaddhanaprabha Thailands femte rikaste person med en förmögenhet på 4,9 miljarder dollar, motsvarande 45 miljarder kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera