Annons

Fotbolls-EM gav Frankrike miljardintäkter

Sommarens fotbolls-EM blev en bra affär för Frankrike. Enligt en beräkning som den franska regeringen låtit göra gav EM intäkter på motsvarande 11,6 miljarder kronor.

Studien säger att 2,5 miljoner supportrar kom till Frankrike, trots undantagstillstånd efter attacken i Nice och varningar om fler attacker under mästerskapet. Varje supporter gjorde av med nästan 1.500 kronor per dag under i snitt 7,9 dagar.

Enligt uträkningen drog den franska staten in 717 miljoner kronor i skatter och moms.

Frankrike fick också cirka 430 miljoner kronor av Europeiska fotbollsförbundet till EM-städerna och dess arenor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?