Annons

Förvärv lyfte omsättningen för Hedera Group

First North-bolaget Hedera Group, som erbjuder bemanning och rekrytering inom nischade yrkeskategorier, hade en nettoomsättning om 50,2 miljoner kronor (43,7) under det andra kvartalet 2020.

Omsättningsökningen om 15 procent är kopplad till förvärvet av Assistanspoolen, heter det i rapporten.

Rörelseresultatet uppgick under andra kvartalet till -0,9 miljoner kronor (1,3) och resultatet efter skatt var -1,5 miljoner kronor (1,0).

Under kvartalet har bolagets tidigare lanserade sparprogram lett till besparingar om 320.000 kronor. Sparprogrammet kommer att få större effekt i kommande kvartal, skriver bolaget.

”Corona har påverkat oss på flera sätt. Utvecklingen vi såg i första kvartalet där marknaden för vårdbemanning minskade med 16 procent (Kompetensföretagens Q1 rapport) har fortsatt. För Hedera Group har detta inneburit fortsatta svårigheter att boka ut läkare. Kvartalet har präglats av betydligt färre avrop och en högre grad av avbokningar än vad vi har upplevt tidigare. Det är främst den planerade vården som är inställd eller framflyttad vilket fått konsekvenser för flertalet specialistinriktningar”, skriver vd Johan Sandström i rapporten.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?