Annons

Fortums vd slår larm: Vattenkraften är hotad

Miljölagstiftningen måste reformeras snabbt, annars hotas den svenska vattenkraften och i förlängningen politikernas mål om ett förnybart elsystem.
Det anser Fortum som varnar för att vattenkraften är på väg mot samma svårlösta kris som den svenska järnvägen.

Fortums vd, Per Langer, är oroad.
Fortums vd, Per Langer, är oroad.
ANRIK ELPRODUCENT. Vattenkraftverket Untra, med tidstypiska detaljer i jugendstil, stod klart 1918. Ägaren Fortum har processat i över tio år för att kunna modernisera anläggningen som har kapacitet att kunna försörja en stad med uppåt 100.000 invånare.
ANRIK ELPRODUCENT. Vattenkraftverket Untra, med tidstypiska detaljer i jugendstil, stod klart 1918. Ägaren Fortum har processat i över tio år för att kunna modernisera anläggningen som har kapacitet att kunna försörja en stad med uppåt 100.000 invånare.Bild:Torbjörn Arvidson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera