Fortsatta problem för Teslas nya bil

Tesla fortsätter att ha problem med den viktiga Model 3, tänkt att vara biltillverkarens "folkbil", och skjuter nu ytterligare på sitt mål om att bygga 5.000 fordon av modellen per vecka.

Teslas Model 3.
Teslas Model 3.Bild:Tesla.

Nu väntas det målet nås först i slutet av andra kvartalet i år, i stället för slutet av det första. Även det målet hade skjutits fram från den ursprungliga planen att nå upp i produktionstakten till slutet av 2017.

Tesla kunde bara leverera 1.550 bilar av den nya modellen det sista kvartalet 2017, vilket är långt under förväntningarna på Wall Street, enligt Reuters.

Tesla, med vd:n Elon Musk, uppger att bolaget totalt levererade 29.870 fordon under fjärde kvartalet, med rekord för leveranser av Model S och Model X.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?