Annons

Fortsatt utförsbacke för H&M

Biometribolaget Fingerprint Cards stod i fokus för en stor del av intresset på Stockholmsbörsen på torsdagen. I övrigt backade Alfa Laval under sin kapitalmarknadsdag, och även H&M fortsatte att tappa mark.

Fingerprint steg på morgonen som mest 34 procent efter uppgifter till Dagens Industri om att det kinesiska försvarsindustribolaget Beijing Watertek Information Technology förbereder ett bud på Fingerprint Cards FING B +0,71% Dagens utveckling .

När bolaget senare under dagen i ett pressmeddelande självt kommenterade frågan medgav det att ett brev i ärendet mottagits, men sannolikheten för en affär bedömdes som låg. Aktien föll därefter tillbaka en del från dagens toppnotering och den stängde upp drygt 14 procent till 19,35 kronor.

Börsen som helhet backade något och vid stängning hade OMXS30 sjunkit 0,3 procent till 1.613. Omsättningen på Stockholmsbörsen stannade på 12,9 miljarder kronor.

Alfa Laval ALFA +0,55% Dagens utveckling sjönk 2,2 procent. I samband med torsdagens kapitalmarknadsdag flaggade bolaget bland annat för högre forsknings- och utvecklingsinvesteringar framöver.

Gunnebo steg 1,9 procent under sin kapitalmarknadsdag, då bolaget publicerade flera pressmeddelanden om nya order och partnerskap, bland annat om bankfack till en fastighet i Kina. Aktien är dock alltjämt ned 14 procent hittills i år.

Bostadsutvecklaren JM, som också höll kapitalmarknadsdag under torsdagen, handlades 1,6 procent lägre. Enligt JM går Stockholms bostadsmarknad just nu från stark till normal och den omställningen ger en avvaktande marknad. Bolaget uppgav också att det har möjlighet att stoppa sina återköp av egna aktier om det skulle behövas.

En av onsdagens vinnare, fritidsproduktföretaget Dometic, fortsatte uppåt med 1,4 procent till 77,75 kronor. Handelsbanken har uppgraderat Dometic till köp från öka, samtidigt som riktkursen höjs från 75 till 100 kronor.

Även Affärsvärlden gav i sin senaste utgåva rådet att köpa Dometic. Andra aktier tidningen pekade ut som köpvärda var Bilia och Oslonoterade Spectrum.

Addtech köpte bolaget Stigab (Stig Ödlund AB) som levererar komponenter och lösningar inom områdena joysticks, sensorer, strömställare och andra elektromekaniska komponenter. Bolaget omsätter cirka 115 miljoner kronor. Addtech stärktes 1,7 procent.

SEB Equities har höjt rekommendationerna för nischbankerna Nordax och Resurs, till köp från tidigare behåll, vilket bidrog till kursuppgångar på 3,3 procent för Nordax och 3,4 procent för Resurs. Enligt SEB finns det dolda värden som kan synliggöras vid ett samgående mellan de två bolagen.

Irras styrelseordförande, tre chefer och en av bolagets största ägare planerar att köpa aktier i Irras under torsdagen, meddelade medicinteknikbolaget dagen efter att bolagets aktie listats på First North och då stängde på 37,60 kronor, drygt 16 procent under introduktionskursen. Irras vände upp och steg 6,4 procent i torsdagens handel.

Wilson Therapeutics backade 3,2 procent efter att ha lagt fram ett resultat efter skatt för tredje kvartalet på minus 29,4 miljoner kronor, fortfarande utan nettoomsättning.

H&M HM B +1,06% Dagens utveckling fortsatte utför och slutade ned 1,4 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?