Fortsatt stopp för Trumps inreseförbud

En federal domare i Hawaii förlänger stoppet för Donald Trumps nya inreseförbud.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:Evan Vucci/TT

USA:s presidents dekret stoppades tillfälligt för några veckor sedan, bara timmar innan det skulle träda i kraft, men nu stoppas det på obestämd tid medan fallet fortskrider.

"Vi klandrar inte president Trump för att vara politisk inkorrekt. Vi kritiserar honom för att vara konstitutionellt inkorrekt", sade Hawaiis statsåklagare Doug Chin i sitt öppningsanförande inför domstolen, enligt NBC.

Även Trumps första dekret i januari, gällande sju länder, stoppades i domstol. Dekretet gjordes därför om och den omarbetade versionen gällde människor från sex i huvudsak muslimska länder. Stoppet väntas överklagas av justitiedepartementet.

Trump har sagt att inreseförbudet behövs för att skydda USA från terrorism.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?