1515
Annons

Fortsatt röda siffror för energibolaget Minesto

Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, redovisar ett nettoresultat för helåret 2017 på -7,9 miljoner kronor (-12,9). 

Intäkterna ökade till 38,5 miljoner kronor (29,3) och utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning på 33,4 miljoner kronor (27,6).

Rörelseresultatet förbättrades till -9,9 miljoner kronor (-15,6). De totala kostnaderna var -48,5 miljoner kronor (-44,9).

"Företrädesemissionen i februari 2018 säkrade finansiering för genomförande av vår strategi för att ta vår produkt Deep Green till marknaden", säger vd Martin Edlund.

Minesto MINEST -0,14% Dagens utveckling s teknologichef Bernt Erik Westre uppger att fokus under 2018 ligger på sjösättningen och testning av DG500-kraftverket vid bolagets site Holyhead Deep utanför nordvästra Wales.

"Såväl installation som testning kommer att ske stegvis. Det innebär bland annat att vi under det andra kvartalet börjar med att genomföra funktionalitets- och kapacitetstester av kraftverket och dess olika delsystem, innan vi i nästa steg börjar generera el", uppger han.

Huvudfokus för teknik- och produktutveckling under året kommer att vara vidareutveckling och optimering av Deep Green Utility Scale (DG500) samt Deep Green Island Mode (DG100) med fokus på mikronätinstallationer.

"I utvecklingsarbetet av DG100 har vi kommit en bra bit på vägen med bland annat ving- och turbindesign. Vi ser fram emot ett år med både sjösättningar och landvinningar", tillägger teknologichefen.


Elon säljer butiksdatasystem för 10 miljoner

Hemelektronikkedjan Elon säljer butiksdatasystemet Smart till FDT-System. Det framgår av ett pressmeddelande.

I maj ingick Elon och FDT en avsiktsförklaring om en potentiell avyttring av Smart. Nu har förhandlingarna alltså slutförts. 

Köpeskillingen uppgår till cirka 10 miljoner kronor, uppdelat på en första betalning på 5 miljoner kronor vid avtalsundertecknande och en tilläggsköpeskilling på ytterligare 5 miljoner kronor om vissa kriterier är uppfyllda efter tre år.

De kommersiella villkoren innebär att koncernens räkenskaper kommer få en positiv resultateffekt uppgående till 5–7 miljoner kronor och en positiv kassaflödespåverkan om initialt cirka 5 miljoner kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?