Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Fortsatt prisregn över hyllad entreprenör – är årets företagare i Skåne

Prisregnet över Parksters grundare verkar aldrig ta slut. Nu har Henrik Hallgren även utsetts till Årets företagare i Skåne. 

”Det är väldigt roligt att vinna priser”, säger han.

Henrik Hallgren, grundare av Parkster.
Henrik Hallgren, grundare av Parkster.Foto:Pressbilder Parkster

Utsedd till Årets Gasell i Skåne två år i rad av Dagens industri, region syd-vinnare i tävlingen EY Entrepreneur of the year och korad till Årets företagare i Lund av intresseorganisationen Företagarna. De senaste åren har priserna haglat över Henrik Hallgren, grundare av Lundabaserade Parkster som ligger bakom en av landets största parkeringsappar.

Och på fredagseftermiddagen fick han ytterligare en fjäder i hatten när han utsågs till Årets företagare i Skåne, i samband med en prisceremoni på Ideon Science Park i Lund. Det går helt enkelt bra nu för Henrik Hallgren som inte har tröttnat på alla hyllningar.

”Absolut inte, det är väldigt roligt att vinna priser, speciellt priser som är knutna till Skåne där vi hör hemma och har vår själ”, säger Henrik Hallgren.

Det är nu knappt tio år sedan han grundade Parkster som haft en raketartad tillväxt. I dag uppgår personalstyrkan till cirka 40 anställda som svarar för en omsättning på runt en halv miljard kronor och en vinst som i fjol landade på drygt 14 miljoner kronor efter finansnetto. Bolaget har avtal med kommuner, parkeringsbolag och fastighetsägare i hundratalet städer. Totalt har Lundabolagets app miljontals registrerade användare.

För den bedriften utses Henrik Hallgren nu till Årets företagare i Skåne av organisationen Företagarna, som tidigare även har korat honom som Årets företagare i Lund. Juryns motivering:

”Årets Företagare Skåne 2020 har med passion, innovation och med en stark vision arbetat för att förenkla vardagen för hundratusentals människor både i Sverige och utomlands. Genom nytänkande och med användaren i fokus har man transformerat en traditionell bransch, från det analoga till det digitala, samtidigt som man uppvisat en tillväxt av sällan skådat slag”.

”I det här fallet har juryn tittat på både bolaget och individerna bakom verksamheten som man då tycker är fina representanter för regionen, vilket är oerhört hedrande”, säger Henrik Hallgren.

Parkster har redan omkullkastat svenskarnas beteende genom digitalisering av parkeringsbetalningar. Sedan två år är bolaget även verksamt i Tyskland med missionen att få bilister att betala för parkeringsbiljetter i mobilen istället för vid en p-automat.

”Vi har nått en ny fas i Tyskland, det börjar gå som tåget där”, säger Henrik Hallgren och förklarar att det var ytterligare en prisskalp till Lundabolaget som gav Parkster drag under galoscherna i Europas största ekonomi:

”Förra året blev vi utnämnda till ”Newcomer of the year” av Tysk-svenska handelskammaren och fick vara med på en gala i Berlin. Det priset satte skjuts på alla dialoger vi har med tyska kommuner och vi har börjat binda många fler avtal runt om i landet.”

Vilka länder står på tur i Parksters utlandsexpansion?
”Först ska vi göra vårt arbete grundligt där vi befinner oss för tillfället. Nu har vi fokus på Tyskland och där finns det mycket kvar att göra ett tag framöver. Men därefter ligger Österrike nära tillhands, inte minst med tanke på närheten till vårt München-kontor och att vi även redan har avtal med flera orter i gränstrakterna mellan Tyskland och Österrike”, säger Henrik Hallgren.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?