1515

Fortsatt kraftig försäljningsminskning för Rizzo: ”En besvikelse”

Mode- och skoföretaget Rizzo, tidigare Venue Retail Group, redovisar ett resultat efter skatt på 49,3 miljoner kronor (-17) för det första kvartalet (september-november) i det brutna räkenskapsåret 2020/2021.

Nettoomsättningen sjönk till 135 miljoner kronor (191) och försäljningen i jämförbara butiker minskade med 22 procent. Bruttomarginalen sjönk till 44,9 procent (54,4).

”Kvartalet är förstås en besvikelse även om vi har planerat för ett krävande första halvår (september-februari). Vi lider fortsatt av vissa störningar i varuförsörjningen från rekonstruktionsperioden. Vi har 6–12 månaders leveranstider på stora delar av vårt sortiment och pandemin gör det ännu svårare att få fram produkter. Det är framför allt frakterna från Asien som blivit både fördyrade och försenade – samtidigt som världens produktion har dragit ner”, skriver vd Lars Fins i rapporten.

Antalet butiker uppgick till 101 jämfört med 114 butiker föregående år.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?