ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fortsatt kasst resultat för kungens bolag

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Kungens bolag Bensor levererar än en gång röda siffror. Nedskrivningar i dotterbolaget Stenhammars Godsförvaltning tynger resultatet.

Årets resultat tyngs av ett kapitaltillskott om 20 miljoner kronor till dotterbolaget Stenhammars Godsförvaltning. Värdet på aktierna i dotterbolaget har skrivits ner lika mycket.

Resultatet efter finansiella poster landar på minus drygt 19,9 miljoner kronor. Det kompenseras dock av att Bensor erhåller ett eget kapitaltillskott om 20 miljoner kronor.

Kungens bolag fortsätter alltså leverera samma röda siffror som präglat verksamheten i princip sedan start. Med undantag från de första åren och 2013 har Bensor konsekvent levererat förluster efter finansiella kostnader.

När året summeras uppgår Bensors tillgångar till knappt 23,6 miljoner kronor och det egna kapitalet till knappt 9,3 miljoner. Tillgångarna har därmed närmast halverats sedan 2016 då de låg på 45,3 miljoner kronor.

Lantbruksverksamheten i Stenhammars Godsförvaltning har ännu inte lämnat någon årsredovisning för 2017. Bensors andra dotterbolag, Solliden Slott på Öland, har däremot redovisat en förlust om 1 miljon för 2017 trots att omsättningen ökade något från 10 till knappt 10,8 miljoner.

Det är trots att bolaget fick sedvanlig draghjälp i form av firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag och dessutom försökte förlänga säsongen genom att hålla delar av slottet öppet under första advent. Under året har dock mindre renoveringar genomförts i kafé- och restaurangverksamheten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer