Fortsatt handelsstopp i krisbanken

Handeln med aktien i den italienska banken kommer att vara stoppad "de kommande dagarna".

Det uppger den italienska myndigheten Consob som är ansvaring för övervakningen av landets finansmarknader.

Handeln stoppades i fredags, den 23 december, då den kapitalbehövande banken begärde hjälp av den italienska staten. På tisdagen framkom att den europeiska centralbanken bedömer att Monte dei Paschi behöver ta in 8,8 miljarder euro i kapital, mer än tidigare bedömningar. Enligt italienska medieuppgifter kommer staten att bidra med 6,5 miljarder samtidigt som obligationsinnehavarna får stå för resten.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?