1515
Annons

Fortsatt förlust för Euris

European Institute of Science, Euris, som erbjuder produkter till den veterinära hälso- och sjukvårdsmarknaden, redovisar för årets tredje kvartal en omsättning på 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet uppgick till -0,6 miljoner kronor (-0,7) och resultatet efter skatt blev också -0,6 miljoner kronor (-0,7).

Bolagets vd Dario Kriz skriver i rapporten att Euris under 2020 successivt går över till att arbeta med distributörer på alla marknader inklusive den svenska, i syfte att bättre använda personalresurserna. 

”Jag tror att med denna nya försäljningsstrategi kommer tillväxttempot för försäljning av egna produkter växlas upp betydligt”, skriver vd:n.

Under 2020 har nya distributionsavtal tecknats för Sverige, Italien, Frankrike, Slovenien och Ungern.

”Min uppskattning i dagsläget är att lönsamhet kan uppnås med en kundbas på motsvarande 50 svenska djursjukhus eller veterinärpraktikmottagningar”, skriver Dario Kriz vidare.


Jondetech minskade nettoresultatet tredje kvartalet

Jondetech, som utvecklar IR-sensorteknik, redovisar ett resultat efter skatt om -6,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-17,6).

Bolaget hade ingen omsättning under kvartalet i likhet med motsvarande period i fjol, framgår det av kvartalsrapporten.

Kassaflödet från den löpande verksamheten under kvartalet var -9,7 miljoner kronor (-11,2).

Under det tredje kvartalet tog Jondetech steget mot att etablera en komplett 'fabless' produktionsprocess. Ett utvecklingsavtal ingicks med Varioprint, en transferering av den nanotrådsplätteringen inleddes från labbet på KTH till produktionspartners i Schweiz, och investering i relaterad produktionsutrustning påbörjades. 

”Dessa steg möjliggör för Jondetechs strategiska produktionspartner Varioprint att ta det fulla ansvaret för produktionsflödet och skapar därmed förbättrade förutsättningar att nå målet om industriell högvolymsproduktion”, skriver bolaget i rapporten.

Jondetechs tillförordnade vd Leif Borg uppger att bolagets fokus att nå både Working Samples och Engineering Samples fortgår och skriver att bolaget etablerar nu flera alternativa flöden för att så snart som möjligt få fram fungerande sensorelement. 

”Arbetet med att nå ”production readiness” fortskrider och vi räknar med att hålla den uppsatt tidsplanen att samtliga delprocesser kommer att vara kartlagda under november”, skriver han i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?