Annons

Fortsatt förlust för Clavister

Nätsäkerhetsföretaget Clavister redovisar ett resultat efter skatt på -15,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (-17,2).

Resultatet per aktie uppgick till -0,67 kronor (-0,91).

Bruttomarginalen uppgick till 80,5 procent (70,7).

Nettoomsättningen uppgick till 20,6 miljoner kronor (18).

Likvida medel uppgick vid kvartalets slut till 59,3 miljoner kronor (47,3). Därutöver tillkommer egna aktier med ett värde vid kvartalets utgång om 16,1 miljoner, vilket tillsammans med likvida medel ger en summa om 75,4 miljoner kronor.

Clavister ökade bruttomarginalen till 80,5 procent under det första kvartalet, jämfört med 70,7 procent samma period i fjol.

Vd Johan Öhman lyfter fram den första kommersiella ordern från Nokia och stark efterfrågan på bolagets nya produktlinje IAM som höjdpunkter under kvartalet.

"Vi är glada över att samarbetet med Nokia har börjat bära frukt även om det tagit längre tid än förväntat. Det är nästan två år sedan Nokia valde oss som leverantör av nyckelfunktionalitet till deras virtuella säkerhetslösning", skriver han.

Efterfrågan på virtuella plattformar växer och de flesta infrastrukturleverantörer har aviserat nya kontrakt där säkerhet är en central komponent.

"Som ett resultat är vi optimistiska inför framtiden och räknar med att erhålla ytterligare ordrar inom en snar framtid", säger Johan Öhman.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera