1515
Annons

Förtroendet rasar för Boris Johnson

Stödet för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är på botten efter avslöjanden om fester på 10 Downing Street medan resten av landet höll strikt lockdown.

Sex av tio väljare tycker att han ska avgå, visar en ny opinionsundersökning.

Boris Johnson
Boris JohnsonFoto:Frank Augstein/TT

Förtroendet för Boris Johnson har rasat under den senaste veckan visar en opinionsundersökning för den brittiska tidningen Observer. Johnsons popularitet är nu nere på samma nivå som föregångaren Theresa Mays värsta siffror innan hon tvingades avgå.

63 procent av de tillfrågade tycker att Boris Johnson ska avgå, nästan tre gånger så många som anser att han ska sitta kvar. Av dem som röstade på honom 2019 tycker 49 procent att han ska kasta in handduken, enligt undersökningen.

De ständiga avslöjandena om festandet i premiärministerns residens, som i brittisk media döpts till partygate, påverkar inte enbart premiärministern, utan hela det konservativa partiet. Oppositionspartiet Labour får ett stöd på 41 procent i mätningen. Det är tio procentenheter mer än stödet för Tories och den största ledning som uppmätts sedan oktober 2013.

Johnson har skiftat från att ha varit partiets största tillgång till att ha blivit dess största belastning. Avslöjandena om festandet på Downing Street under lockdown har gjort honom till ett gift för partiet, skriver statsvetarprofessorn Robert Ford i en analys i Guardian.

De senaste veckorna har bild efter bild läckt på fester på 10 Downing Street under nedstängningarna 2020 och 2021. En tid då personer från olika hushåll förbjöds att träffas inomhus. Boris Johnson själv har inte deltagit på alla kalas, och har också hävdat att han trott att det handlat om jobb.

Den centrala frågan i hela skandalen är om Johnson och hans medarbetare visste att de bröt mot reglerna som rådde under landets lockdown. En tjänstemannautredning pågår om uppgifterna som läckt ut.

Bland väljarna är dock saken klar. 76 procent säger att Johnson bröt mot reglerna och 64 procent tror att Johnson ljuger.

Premiärministerns kansli har fått be om ursäkt till drottning Elizabeth sedan det framkommit att en av festerna hölls på Downing Street kvällen innan hennes make prins Philip begravdes under hårda restriktioner.


Innehåll från QuenticAnnons

Holistiskt arbete med EHSQ & ESG ökar både wellness och affärsvärdet

Arbetet med EHSQ & ESG sker förvånansvärt ofta både manuellt och i silos. Om processerna istället kopplas samman och insikterna medvetandegörs så uppstår praktiska och affärsmässiga fördelar.

– Upplyst ledarskap möjliggör uppföljning av viktiga nyckeltal och att i tid agera på avvikelser som driver en kontinuerlig förändring. Quentic jobbar dedikerat och målmedvetet med Insight-2-Action, säger Eli Wald, Sales Manager på Quentic.

EHSQ - Environmental, Health & Safety, and Quality och ESG - Environmental, Social and Governance - blir allt viktigare för marknaden, påskyndat av ökade legala krav, nya regelverk från myndigheter och en rad av globala aktörer. Även EU:s taxonomi för investerare är en drivande faktor, liksom nya krav på rapportering och relaterade åtgärder. Konsolidering för årsredovisningen är essentiell.

– Bolag som långsiktigt arbetar med ett hållbart synsätt och bygger en genomgående systematisk säkerhetskultur och genuint intresserar sig för sina anställda, sina kunder och omvärldens wellness, ser ett ökat substansvärde liksom möjligheten att bibehålla relevansen över tid, säger Eli Wald.

Quentic medverkar till nya insikter

Quentics molnlösning ger en fullständig och samlad överblick över alla relaterade arbetsområden, utvärderar verksamhetens aktiviteter ur olika perspektiv, upptäcker samband och nya möjligheter och driver en positiv förändring.

Quentic kopplar samman funktioner för ämnesområden som Arbetsmiljö & Säkerhet, Kemikalier, Lagar & Regler med flera. Integration med HR, ERP och 3:e part tillhör kärnkonceptet för en holistisk lösning.

– Med en integrerad lösning mäter man och knyter samman alla viktiga processer och komponenter och tilldelar ett tydligt ägarskap, vilket är grunden för all Change Management-filosofi, säger Eli Wald och avslutar:

– Kommuniceras insikterna transparent till företagets ekosystem så föder man en positiv förändringsspiral genom hela värdekedjan. KPI-driven business möjliggör pro-aktivitet. Marknaden växer och bolag kan fortsätta vara lönsamma, kompatibla och relevanta. 

Om Quentic

• Branschledande global SaaS aktör för alla branscher

• Ledningssystem för bl.a. ISO 9001/14001/45001/50001 

• GDPR och ISO 27001 certifierad

Läs mer på: www.quentic.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quentic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?