1515
Annons

Första vinnarna i Di:s "dubbelutmaningen"

Vasaloppets och Dagens industris initiativ Dubbelutmaningen har fått sitt första vinnarlag.

Managementkonsulterna i Team Ekan får nu chansen att toppa formen med Vasaloppets coacher och topputrustning inför Vasakvartetten och Stafettvasan.

Bild:Cicci Jonson

”Vi blev både överraskade och jätteglada. Detta ska bli en superspännande utmaning för oss”, säger Jenny Eriksson, medlem i Team Ekan.

Fem medarbetare hos företaget Ekan Management i Göteborg kände sig manade att delta i Vasaloppets och Dagens industris initiativ Dubbelutmaningen där vinsten inkluderar träningsstöd från Vasaloppets egna coacher för löpning och skidåkning, startplatser i Vasakvartetten och Stafettvasan och topputrustning.

Med en välformulerad motivering författad av lagmedlemmen Johan Frisack tog Team Ekan hem första priset. Han liknade företagets och medarbetarnas med- och motgångar med tuffa och lätta partier i det nio mil långa Vasaloppet.

”Framgångar är inte självklara, det krävs hårt arbete och eftertänksamhet vare sig det är i arbetet eller i ett Vasalopp”, säger Johan Frisack.

Allt fler företag ställer upp med lag i Vasaloppets olika stafettlopp, både av hälsoskäl och för att skapa sammanhållning i organisationerna. Denna utveckling ville Vasaloppet och Dagens industri, som dess nya mediepartner, ta fasta på genom att skapa en utmaning för företagslag som löper under hela året.

Därför lanserades Dubbelutmaningen som startar med löpningstafetten i augusti i Vasakvartetten och avslutas med skidåkning i Stafettvasan i mars nästa år.

”För egen del vill jag delta för att utveckla skidåkningen. Upplägget låter kul och är ett sätt att både skapa sammanhållning mot ett gemensamt mål och tillfälle att umgås utanför arbetet”, säger Pontus Aronsson.

Den 18 augusti går startskottet för den första utmaningen som är Vasakvartetten där fyra löpare delar på att springa ett Vasalopp mellan Sälen och Mora. Fyra av Team Ekans medlemmar ska då avverka nästan ett halvt maraton vardera, cirka 21 kilometer.

Ekan Managements vd Dag Larsson är positiv till medarbetarnas initiativ.

”Hållbara framgångar skapas av välmående medarbetare, därför är hälsofrämjande aktiviteter viktigt för oss som företag. Team Ekans deltagande i Dubbelutmaningen kommer vi som företag givetvis att stötta”, säger Dag Larsson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?