1515
Annons

Första steget avklarat för Team Svenska Fönster i Dubbelutmaningen

Team Svenska Fönster lyckades med bravur ta sig igenom Dagens industris och Vasaloppets Dubbelutmaning. Trots tuffa och blöta förutsättningar lyckades laget ta sig igenom Vasakvartetten under nio timmar.

Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora.
Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora.Foto:Ulf Palm
Ylva Lundin och Charlotte Eriksson tar emot lagets avslutare Kristoffer Jäderberg i målgången.
Ylva Lundin och Charlotte Eriksson tar emot lagets avslutare Kristoffer Jäderberg i målgången.Foto:Ulf Palm
Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora.
Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora.Foto:Ulf Palm

I helgen var det dags för den första delen av Dagens industris och Vasaloppets Dubbelutmaning. På lördagsmorgonen ställde sig årets företagslag, Team Svenska Fönster, på startlinjen i Vasakvartetten – det 90 kilometer långa stafettloppet mellan Sälen och Mora.

”Jag har inte sprungit särskilt långa sträckor förut, och jag har dessutom varit förkyld inför loppet. Så det var både roligt och kämpigt kan man säga”, säger Kristoffer Jäderberg, som sprang sistasträckan i laget som i övrigt bestod av Charlotte Eriksson, Ylva Lundin och Thomas Jonsson.

De fyra löparna sprang varsin sträcka som ungefär motsvarade ett halvmaraton. Till råga på allt var banan också rejält blöt och svårsprungen.

”På vissa sträckor var spången man sprang på en decimeter under vatten, så det var inte bara själva löpningen som var utmanande”, säger Charlotte Eriksson som fick förtroendet att inleda för laget.

Målsättningen för laget var att ta sig under nio timmar. När de väl tog sig i mål i hällregnet på lördagseftermiddagen stannade klockan på 8 timmar och 49 minuter.

”Hela laget tog emot Kristoffer och sprang med honom över mållinjen. Men eftersom det var några timmar sen jag hade sprungit min sträcka så var jag rejält stel, så det var tufft att hänga med i spurten”, säger Charlotte Eriksson och skrattar.

Team Svenska Fönster består egentligen av fem deltagare, men eftersom det bara är fyra sträckor i Vasakvartetten fick lagets femte deltagare Ola Domanders stå över. Han hade inför loppet skadat knäet, och agerade i stället coach längs med banan.

Inför Dubbelutmaningens nästa del ska han dock vara redo. Då väntar samma sträcka – fast på skidor – i Stafettvasan.

Redan om några veckor bär det av till Norge för ett träningsläger där uppladdningen inför vinterstafetten börjar.

”Det blir betydligt värre. Jag har sprungit väldigt lite, men jag har åkt skidor ännu mindre”, säger Kristoffer Jäderberg.

Charlotte Eriksson har däremot flera Vasalopp i bagaget.

”Fast jag var nyast på löpning, så det är kul att vi har både erfarna och oerfarna. Vi kompletterar varandra bra”, säger hon.

 

 


Innehåll från Swedbank FörsäkringAnnons

Swedbank Försäkring – försäkrad trygghet genom hela livet

Med konkurrenskraftiga personförsäkringar och pensionslösningar hittar Swedbank Försäkring nöjda kunder över hela landet. Hållbarhet, ekonomisk trygghet och personlig service är ledord i företagets erbjudande.

Tack vare Swedbanks och sparbankernas kontorsnät har Swedbank Försäkring stark lokal förankring i hela Sverige. Det, i kombination med produktutbudet och företagets omfattande fokus på hållbarhet, förklarar varför många väljer att bli kund här. Det finns även ekonomiska vinster med valet:

– Statistiken för avtalspension från Konsumenternas försäkringsbyrå visar att vår fondförsäkring levererat bäst avkastning av alla aktörer de senaste åren. Du får helt enkelt mer i plånboken som pensionär om du sparar hos oss, säger Johanna Okasmaa-Nilsson, vd för Swedbank Försäkring.

För både privat- och företagskunder

Swedbank Försäkring erbjuder pensionsförsäkringar, kapitalförsäkringar och person- och riskförsäkringar för både privatkunder och företag. Med 30 års erfarenhet och 300 miljarder i förvaltat kapital kombinerar man erfarenhet med framåtsträvande – allt för att främja hälsa och ekonomisk trygghet för sina kunder.

– Vi är ett fullsortimentsbolag med såväl sparande som riskprodukter. Swedbank Försäkring tillgodoser de behov av försäkringsskydd och sparande som en privatperson har genom livet, och med de försäkringslösningar vi erbjuder företagskunder hjälper vi dem att bli attraktiva arbetsgivare med förutsättningar för långsiktig tillväxt, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Personlig rådgivning med Trygghetskollen 

En av de mest uppskattade produkterna är Tryggaförsäkringarna, liv- och sjukförsäkringar för privatpersoner. Försäkringarna skapar förutsättningar att göra långsiktiga planer samtidigt som de ger en trygg plattform för livets olika händelser. 

– Med våra Tryggapaket får man rådgivning via sin bank – Trygghetskollen – där vi ser över hela behovet av försäkringssparande, allt från att kan man bo kvar i huset om ens partner avlider till vad som händer om man blir sjuk eller arbetslös. Möjligheten till individuell rådgivning och ett försäkringspaket anpassat efter ens unika behov skiljer oss från många av våra konkurrenter, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Nu lanseras Pensionsspar Privat

I vår lanserar Swedbank Försäkring en helt ny produkt: Pensionsspar Privat, en kapitalförsäkring för pensionssparande som kommer att kunna tecknas både på bankkontoret och digitalt i internetbanken eller appen.

– Vi ser ett stort behov av att hjälpa människor att spara till pensionen. Idag sker det ofta via investeringssparkonton, något som inte är optimalt för just pensionssparande. Därför har vi skapat Pensionsspar Privat och satt samman hållbara portföljer där vi ska försöka nå samma fina avkastning som vi har inom avtalspension, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Om Swedbank Försäkring

Swedbank Försäkring grundades 1990 och är ett dotterbolag till Swedbank. Man erbjuder pensionsförsäkringar, kapitalförsäkringar samt person/riskförsäkringar till privatkunder och företag. Swedbank Försäkring har omkring 1,2 miljoner kunder och det förvaltade kapitalet uppgår till 300 miljarder.

Läs mer på swedbank.com/forsakring

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Swedbank Försäkring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?