ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Di:s Dubbelutmaningen

Första steget avklarat för Team Svenska Fönster i Dubbelutmaningen

  • Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora. Foto: Ulf Palm
  • Ylva Lundin och Charlotte Eriksson tar emot lagets avslutare Kristoffer Jäderberg i målgången. Foto: Ulf Palm
  • Ylva Lundin, Thomas Jonsson, Charlotte Eriksson Ola Domanders och Kristoffer Jäderberg i Team Svenska Fönster jublar efter målgången i Mora. Foto: Ulf Palm

Team Svenska Fönster lyckades med bravur ta sig igenom Dagens industris och Vasaloppets Dubbelutmaning. Trots tuffa och blöta förutsättningar lyckades laget ta sig igenom Vasakvartetten under nio timmar.

I helgen var det dags för den första delen av Dagens industris och Vasaloppets Dubbelutmaning. På lördagsmorgonen ställde sig årets företagslag, Team Svenska Fönster, på startlinjen i Vasakvartetten – det 90 kilometer långa stafettloppet mellan Sälen och Mora.

”Jag har inte sprungit särskilt långa sträckor förut, och jag har dessutom varit förkyld inför loppet. Så det var både roligt och kämpigt kan man säga”, säger Kristoffer Jäderberg, som sprang sistasträckan i laget som i övrigt bestod av Charlotte Eriksson, Ylva Lundin och Thomas Jonsson.

De fyra löparna sprang varsin sträcka som ungefär motsvarade ett halvmaraton. Till råga på allt var banan också rejält blöt och svårsprungen.

”På vissa sträckor var spången man sprang på en decimeter under vatten, så det var inte bara själva löpningen som var utmanande”, säger Charlotte Eriksson som fick förtroendet att inleda för laget.

Målsättningen för laget var att ta sig under nio timmar. När de väl tog sig i mål i hällregnet på lördagseftermiddagen stannade klockan på 8 timmar och 49 minuter.

”Hela laget tog emot Kristoffer och sprang med honom över mållinjen. Men eftersom det var några timmar sen jag hade sprungit min sträcka så var jag rejält stel, så det var tufft att hänga med i spurten”, säger Charlotte Eriksson och skrattar.

Team Svenska Fönster består egentligen av fem deltagare, men eftersom det bara är fyra sträckor i Vasakvartetten fick lagets femte deltagare Ola Domanders stå över. Han hade inför loppet skadat knäet, och agerade i stället coach längs med banan.

Inför Dubbelutmaningens nästa del ska han dock vara redo. Då väntar samma sträcka – fast på skidor – i Stafettvasan.

Redan om några veckor bär det av till Norge för ett träningsläger där uppladdningen inför vinterstafetten börjar.

”Det blir betydligt värre. Jag har sprungit väldigt lite, men jag har åkt skidor ännu mindre”, säger Kristoffer Jäderberg.

Charlotte Eriksson har däremot flera Vasalopp i bagaget.

”Fast jag var nyast på löpning, så det är kul att vi har både erfarna och oerfarna. Vi kompletterar varandra bra”, säger hon.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer