Annons

Första flygplanet har landat i Sälen

Sverige har fått sin första nya flygplats på 20 år. Nu kan danskar och britter flyga direkt till Sälen för att åka skidor. 

Foto:Pressbild, Scandinavian Mountains Airport

På söndagsmorgonen landade det först flygplanet på Scandinavian Mountains Airport i Sälen. Flygplatsen ligger nära både Sverige och Norges största skidområden, Sälen respektive Trysil.

”Att flygplatsen blir till och att den nu är invigd och redo är en milstolpe inte bara för Sälen utan för hela regionen. Det är viktigt och bra att vi ser satsningar och tillväxt på landsbygden”, säger försvarsminister Peter Hultqvist som var med på invigningen. 

Flygbolagen BRA och SAS kommer trafikera flygplatsen fram till mitten på april med 12 flygningar i veckan. Flygen kommer gå från åtta destinationer; Stockholm, Malmö, Ängelholm, Göteborg, Växjö, London, Köpenhamn och Ålborg.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?