Annons

Först i ledet: Bolagen som vill in på svenska spelmarknaden

31 bolag har visat intresse för att bedriva spelverksamhet i Sverige sedan ansökningarna öppnande 1 augusti. 

Totalt förväntas mellan 50 och 100 bolag ansökan om licens. 

Rusningen till Lotteriinspektionen för att få licens att bedriva spelverksamhet i Sverige verkar ha uteblivit. 

I en intervju med Di inför att möjligheten att söka licens uppgav lotteriinspektionen att de utökat sin personalstyrka med 50 procent för att kunna behandla alla ansökningar innan den 1 januari, då spelmonopolet omregleras. 

Uppskattningar har gjort gällande att 50 till 75 bolag söka licens för att bedriva spel i Sverige, även om vissa menat att det kan handla om över 100 bolag.  

Men vid utgången av gårdagen hade Lotteriinspektionen bara fått in totalt 31 licensansökningar, varav sex stycken under denna vecka. 

Under veckan aviserade spelbolagen Kindred och Aspire Global i två separata pressmeddelanden att man skickat in ansökningar. 

I samtliga fall för icke-statliga aktörer rör det sig om en licensansökan för kommersiellt onlinespel och vadhållning eller en licensansökan för kommersiellt onlinespel.

Lotteriinspektionen uppmanade nyligen sökande att lämna in sina handlingar så tidigt som möjligt för att vara säkra på att erhålla en spellicens före januari.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?