ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Energi

Förslag om skatt på solel klart

  • Foto: TT

Regeringen är klar med ett förslag om sänkt skatt på solel. Den producent som har flera mindre anläggningar som tillsammans uppgår till 255 kilowatt eller mer får sänkt skatt från 29,5 öre till 0,5 öre per kilowattimme. Detta gäller el som produceras i anläggningar som är mindre än 255 kW.

Sänkningen aviserades i höstas och regeringen har nu beslutat att lämna in förslaget för granskning i lagrådet. Ambitionen är att ta bort skatten för dem som producerar solel för eget bruk.

"Regeringen hoppas på att många hushåll, företag och kommuner väljer att sätta upp solcellspaneler", säger klimatminister Isabella Lövin (MP).

I dag kan redan el som framställs i anläggningar som är mindre än 255 kilowatt undantas från skatt om producentens anläggningar tillsammans uppgår till mindre än 255 kW.

Sänkningen ska gälla från halvårsskiftet 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer