1515

Förslag om nyemission i Viking Supply Ships

Viking Supply Ships styrelse föreslår en nyemission i bolaget på cirka 120 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Nyemissionen förväntas bli genomförd under det fjärde kvartalet 2017 och den extra bolagsstämma som krävs förväntas hållas i Göteborg i början av november 2017.

Bakgrunden är att det helägda dotterbolaget Viking Supply Ships inte uppfyller de villkor, så kallade kovenanter, som finns in bolaget finansieringsavtal med banker.

"Dotterbolaget för dialog med finansieringsbankerna med syfte att finna en lösning på den nuvarande situationen. En nyckelfaktor i en lösning är att dotterbolaget behöver ett kapitaltillskott, så att villkor i låneavtalen uppfylls, och att ett tillräckligt rörelsekapital säkerställs", skriver Viking.

Bolagets majoritetsägare Kistefos, som för närvarande innehar drygt 75 procent av aktierna och 71 procent av rösterna i bolaget, har meddelat att man kommer att rösta för en nyemission på den extra bolagsstämman, och att man avser att teckna sin andel av de nyemitterade aktierna pro-rata, samt att man garanterar att teckna återstående aktier i nyemissionen.

"Bolaget avser att återinvestera emissionslikviden i dotterbolaget, villkorat av att vissa villkor uppfylls av finansieringsbankerna", heter det.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?