1515

Forskningsbolaget stiger på börsen efter att ha identifierat genmutation

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har identifierat det första patientfallet med en så kallad "loss of function"-mutation med Annexin A5-genen och samtidigt allvarlig återkommande hjärt- och kärlsjukdom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Upptäckten presenterades vid kongressen 9th International Conference on Annexins i Cold Spring Harbour-laboratoriet, New York mellan den 17-19 september.

Med hjälp av en så kallad helgenomsekvensering identifierades en genmutationen som uppges kunna vara en orsak till sjukdomsbilden.

"Detta fynd är ett stort framsteg och kan vara en riktig 'gamechanger'", sade Annexins vd Annette Colin Lövgren som en kommentar till pressmeddelandet.

Annexin ser därmed ytterligare en ovanlig patientgrupp där bolaget kan ha potential att behandla indikationen med sin läkemedelskandidat ANXV.

Det är i dag oklart hur många patienter som finns med denna Annexin A5 genförändring och som lider av minskad eller helt försvunnen Annexin A5-aktivitet.

Annexin Pharmaceuticals är listat på First North och hade klockan 09.04 stigit med 21 procent.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?