Annons

Forskningsbolag genomför emissioner

Forskningsbolaget Cantargias styrelse har beslutat att genomföra en riktad och en garanterad företrädesemission om totalt 232 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen kommer att uppgå till cirka 101 miljoner kronor och företrädesemissionen kommer att uppgå till cirka 131 miljoner kronor.

Med en riktad emission om 11 miljoner aktier ger det med nästan 32,1 miljoner befintliga aktier en utspädning på cirka 34 procent. Teckningskursen i den riktade emissionen ligger på 6:80 kronor.

Villkoren i företrädesemissionen är 3:5, där 5 befintliga aktier ger rätt att teckna 3 nya aktier till teckningskursen 6:80 kronor per aktie.

Båda emissionerna förutsätter godkännande vid en extra bolagsstämma den 27 november 2017.

Genom kapitalanskaffningen får Cantargia full finansiering till utvecklingen av immunterapikandidaten CAN04 för behandling av icke småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer.

Cantargias näst största ägare Sunstone, med ett innehav om knappt 7,2 procent av kapitalet och rösterna i Cantargia enligt ägardatabasen Holdings vid utgången av september 2017, har förbundit sig att teckna aktier för motsvarande 25 miljoner kronor i företrädesemissionen.

Den riktade emissionen medför att Cantargia får flera nya institutionella ägare i form av bland annat Första AP-fonden, Andra AP-fonden, Fjärde AP-fonden, Nordic Cross och Handelsbanken Läkemedelsfond.

Under 2018 avser Cantargia att ansöka om notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?