1515

Försiktigt upp i Asien

Asienbörserna handlades försiktigt upp på onsdagen. På svensk front publicerar Prospera en ny rapport om inflationsförväntningarna, en viktig pusselbit för Riksbanken.

I Tokyo och Seoul var Nikkei225 respektive Kospi upp 0,2 respektive 0,7 procent. Shanghaibörsen handlades 0,3 procent upp under onsdagens morgon, medan Hong Kong stod och stampade på nollan.


4 saker att hålla koll på i dag

Spendera om du kan

Den Internationella Valutafonden IMF är i full fart med nya bedömningar och på onsdagen släpps en stabilitetsrapport och nya siffror för världens offentliga finanser. Kontentan lär vara att höga skulder är en risk, men att de länder som har råd ska använda mer finanspolitik.

Viktiga förväntningar

Det är inflationsvecka i Sverige och omvärlden. Tisdagens inflationsstatistik blev högre än väntat i Danmark, men lägre än väntat i Norge. På onsdagen släpps Prosperas svenska inflationsenkät, vilket i kombination med inflationen blir en viktig pusselbit inför nästa riksbanksmöte i oktober.

Mer om det svarta guldet

Inför den veckovisa oljelagerstatistiken stabiliserades oljepriset på cirka 56 dollar per fat för Brentoljan och 50 dollar per fat för WTI-oljan. Mer om utsikterna för oljepriset lär komma i onsdagens två rapporter, den första från Opec och den andra från amerikanska EIA.

Favoritmått och Fed-protokoll

På onsdagen släpps de detaljerade arbetsmarknadssiffror för USA som sägs vara Janet Yellens favoritmått, den så kallade JOLTS-rapporten. Hur hon och andra ledamöter ser på arbetsmarknaden kan också avslöjas i kvällens protokoll från räntemötet i september.


Hållpunkter för dagen

Makrostatistik

…TNS Prospera: inflationsförväntningar penningmarknadens aktörer kl 8.00…

USA: JOLTS lediga platser kl 16.00…

Olja: EIA månadsrapport kl 18.00

Politik …

Riksdagen: partiledardebatt kl 9.00

Centralbanker

…Riksbanken: Cecilia Skingsley talar kl 10.00, Kerstin af Jochnick talar kl 11.00

…Fed: protokoll från FOMC-mötet 19-20/9 kl 20.00

Makro övrigt

…IMF: Global finansiell stabilitetsrapport 14.00, Fiscal Monitor kl 15.30

…Olja: Opec månadsrapportDet verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?