1515

Försiktig optimism om nytt stimulanspaket i USA

Företrädare för Demokraterna och Republikanerna var försiktigt optimistiska efter nya samtal på måndagen om ett stimulanspaket.

Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi.Foto:Susan Walsh

Det rapporterar Wall Street Journal.

Representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer har deltagit från Demokraternas sida och träffat finansminister Steven Mnuchin och Vita husets stabschef Mark Meadows. Efter två timmars möte på måndagen informerade de senatens majoritetsledare Mitch McConnell, och sade att samtalen ska återupptas på tisdagen.

”Vi börjar verkligen få en förståelse för de båda sidornas position och vi gör en del framsteg i vissa frågor, vi rör oss närmare varandra”, sade Schumer men tillade att de står längre ifrån varandra i andra frågor.

”Jag tror att det finns en önskan att få något gjort så snabbt vi kan”, sade han.

Trumpadministrationen har börjat studera vilka ensidiga åtgärder de skulle kunna använda genom exekutiva order från presidenten. Donald Trump anklagade Demokraterna för att via paketet ”lösa ut” delstater och städer som styrs av Demokraterna, men som varit misskötta före coronaviruset.

En brådskande fråga är vad som händer med det extra arbetslöshetsstöd om 600 dollar per person och vecka som löpte ut i fredags, där Demokraterna vill förlänga det till årsskiftet.


Innehåll från LenovoAnnons

Så skapar lösningar från Lenovo bättre säkerhet och sömlösa processer för den hybrida arbetsplatsen

Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige, och Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo.
Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige, och Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo.

När allt fler arbetar hemifrån är rätt teknik och bibehållen säkerhet förutsättningar för kontinuitet i arbetsflödet.

Lenovo har utvecklat flera nya lösningar för att möta detta förändrade arbetslandskap.

 – Det skifte i hur vi arbetar som kommit med pandemin har lett till att behovet av en solid IT -grund är ännu mer avgörande. Här kan vi leverera en helhetslösning, säger Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige.

Enligt en rapport från Gartner planerar 82 procent av cheferna att låta sina anställda även efter den pågående pandemin fortsätta att delvis arbeta externt. Samtidigt visar en rapport från Lenovo att 63 procent av den tillfrågade globala arbetskraften känner sig mer produktiv när de arbetar hemifrån än på kontoret.

– Många arbetsplatser kommer att bli hybrida, där anställda kan arbeta på distans men kan komma till kontoret vid behov, till exempel för att samarbeta om ett projekt, säger Daniel Lindberg. För detta krävs att organisationer tar ett nytt grepp om sitt IT-arbete. 

– Arbetsgivaren måste erbjuda digitala lösningar och teknik som gör det dagliga arbetet och samarbetet på hybrida arbetsplatser så smidigt och säkert som möjligt, säger han.

Lenovo skapar sömlösa arbetsprocesser

Medarbetares olika behov av hårdvara kan variera. Men för att arbetet ska kunna ske sömlöst, och företagets IT-support ska kunna hjälpa alla på distans, krävs en genomtänkt plan. Här är Lenovos breda produktportfölj en lösning.

– Vi tar ett helhetsgrepp kring flera delar, i allt från mobiltelefoner till datorer, och kan tillfredsställa alla behov, säger Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo. Lenovo Go är ett utbud av kringutrustning, som mus, headset och tangentbord, som är helt kompatibla med annan hårdvara från Lenovo. ThinkShield är Lenovos innovativa och anpassningsbara säkerhetsplattform som skyddar medarbetarna mot dagens avancerade IT-brottslingar.

– Dessa produkter och tjänster skapar tillsammans en helt sömlös, hybrid arbetsmiljö för medarbetarna, samtidigt som organisationens IT-support får överblick och bättre möjligheter att lösa utmaningar. Det kommer hela organisationen att vinna på, säger Pasi Välimaa.

Om Lenovo

Med mer än 50 000 anställda och 433 miljarder dollar i global försäljning i 160 länder är Lenovo en global ledare inom innovativ konsument-, kommersiell- och datacenterteknik.

Lenovo är världens största PC-leverantör och fjärde största smartphonetillverkare.

Läs mer på: www.lenovo.se 

 

Mer från Lenovo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lenovo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?