Annons

Försiktig optimism om nytt stimulanspaket i USA

Företrädare för Demokraterna och Republikanerna var försiktigt optimistiska efter nya samtal på måndagen om ett stimulanspaket.

Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi.Foto:Susan Walsh

Det rapporterar Wall Street Journal.

Representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer har deltagit från Demokraternas sida och träffat finansminister Steven Mnuchin och Vita husets stabschef Mark Meadows. Efter två timmars möte på måndagen informerade de senatens majoritetsledare Mitch McConnell, och sade att samtalen ska återupptas på tisdagen.

”Vi börjar verkligen få en förståelse för de båda sidornas position och vi gör en del framsteg i vissa frågor, vi rör oss närmare varandra”, sade Schumer men tillade att de står längre ifrån varandra i andra frågor.

”Jag tror att det finns en önskan att få något gjort så snabbt vi kan”, sade han.

Trumpadministrationen har börjat studera vilka ensidiga åtgärder de skulle kunna använda genom exekutiva order från presidenten. Donald Trump anklagade Demokraterna för att via paketet ”lösa ut” delstater och städer som styrs av Demokraterna, men som varit misskötta före coronaviruset.

En brådskande fråga är vad som händer med det extra arbetslöshetsstöd om 600 dollar per person och vecka som löpte ut i fredags, där Demokraterna vill förlänga det till årsskiftet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?