Annons

Försiktig handel på Wall Street – svenskbolag faller

De amerikanska börserna tar en liten andningspaus från gårdagens kraftiga uppgångar i torsdagens inledande handel.

Foto:Kevin Hagen, Kevin Hagen

De ledande indexen inledde torsdagen strax under nollan, men har efter en kvarts handel vänt upp igen. Vid 15.45-tiden är både S&P 500 upp 0,1 procent och Dow Jones upp 0,2 procent medan Nasdaq har stigit 0,3 procent.

Inför börsöppning meddelade det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet att 2,4 miljoner personer nyanmälde sig som arbetslösa förra veckan. Det var i linje med prognosen och färre än antalet föregående vecka. Terminerna rörde sig dock inte nämnvärt på det beskedet.

Under onsdagen steg de amerikanska börserna kraftigt igen efter att ha fallit tillbaka en del under tisdagen. Efter en stark måndag har S&P 500 hittills under veckan stigit 3,8 procent.

Tidigare under torsdagen kom varuhuskedjan Macy's med preliminära siffror för det första kvartalet. Efter att ha tvingats stänga alla varuhus till följd av virusutbrottet räknar bolaget med att rapportera en kvartalsförlust på runt 1 miljard dollar. Macy's har dock börjat återöppna flera butiker, och förhoppningen är att samtliga 775 varuhus ska vara öppna igen i mitten av juni, om lokala myndigheter tillåter det. Aktien stiger 1,5 procent i torsdagens inledande handel.

Sportutrustningstillverkaren Under Armour, med svenske Patrik Frisk som vd, har meddelat att de planerar att sälja konvertibler på totalt 400 miljoner dollar för att få in mer pengar i verksamheten. Aktien backar 3,0 procent.

Den pressade flygplanstillverkaren Boeing stiger 6,6 procent efter att ha fått rekommendationen ”outperform” i en ny analys av RBC Capital Markets. RBC skriver att det visserligen finns stora risker i flygbranschen för närvarande, men att Boeings försvarsverksamhet är undervärderad.

Precis som tidigare i veckan är det tekniksektorn som presterar starkast. E-handelsjätten Amazon stiger ytterligare 0,8 procent medan Facebook handlas upp 2,6 procent. De båda bolagen adderar därmed ytterligare till sina nyligen satta rekordnoteringar. Även Apple och Google-bolaget Alphabet öppnar över nollan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?