Annons

Försäljningen rasar för Candyking

Godisföretaget Candykings volymer minskade med 24,5 procent under det fjärde kvartalet, från 8.831 till 6.670 ton, och omsättningen minskade med 22,9 procent från 397 till 306 miljoner kronor.

Bild:TT

Det framgår av bokslutskommunikén för Candyking, som Cloetta den 17 februari aviserade att det ska köpa för 325 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, eller cirka 307 miljoner kronor efter kassa- och skuldjustering. Detta efter att riskkapitalbolaget Accent den 13 januari sålde bolaget till Candykings vd Dani Evanoff.

Volym- och försäljningsminskningen förklaras främst med lägre försäljning i Sverige och Norge till följd av förlorade kundkontrakt och färre kampanjer under Halloween, som inföll i slutet av oktober.

Nettoresultatet uppgick under kvartalet till minus 124,4 miljoner kronor (-297,6).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?