ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Försäkrar smaklökarna för miljoner

  • Foto: Leif R Jansson/TT

En brittisk chokladspecialist på konfektionstillverkaren Cadbury har precis fått sina smaklökar försäkrade för 11,2 miljoner kronor. För att försäkringen ska vara giltig måste hon dock undvika att bland annat svälja svärd i framtiden. Det skriver The Mirror.

För vissa är choklad en hel vetenskap. Konfektyrbolaget Cadbury har ett team på totalt 300 personer som är ansvariga för att plocka fram samtliga nya chokladprodukter till både Cadbury och dess moderföretag Mondelēz International, skriver The Mirror.

Bolaget verkar även mån om att ta vara på sina chokladspecialister och nu har de försäkrat en av specialisternas smaklökar för 11,2 miljoner kronor. Bakom försäkringen står det brittiska specialförsäkringsbolaget Lloyd´s, skriver The Mirror.

För att för att försäkringen ska vara giltig måste chokladsmakaren dock undvika att svälja svärd, äta Fugufisk samt undvika chili som har en upplevd hetta över 350.000 scovillegrader vilket riskerar att skada hennes smaklökar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer