Annons

Försäkrar det ovärderliga – men nobbade Zlatans bostad

Att försäkra det allra heligaste är en prekär uppgift, men på tre år har Svenska kyrkan byggt ett eget bolag för att skydda sina byggnader och kulturhistoriska föremål. Allt från koppartak till medeltida dopfuntar kan de värdera - men Zlatans bostad i en tidigare kyrka får nobben. 

Patrik Olsson, vd för Kyrkans försäkring AB. Flera kändisar har köpt tidigare kyrkor för att göra om dem till bostäder, bland dem Zlatan Ibrahimovic som köpte en tidigare frikyrkobyggnad i Stockholm. Men han kan inte försäkra sig hos Kyrkans försäkring, som varken försäkrar privatpersoners eller andra samfunds byggnader.
Patrik Olsson, vd för Kyrkans försäkring AB. Flera kändisar har köpt tidigare kyrkor för att göra om dem till bostäder, bland dem Zlatan Ibrahimovic som köpte en tidigare frikyrkobyggnad i Stockholm. Men han kan inte försäkra sig hos Kyrkans försäkring, som varken försäkrar privatpersoners eller andra samfunds byggnader.Foto:Jonas Eng/Spada
Foto:Jonas Eng
Foto:Jonas Eng
OVÄRDERLIG. Nattvardskalken i guld prydd med diamanter förvaras i säkerhetsrummet i Västerås Domkyrka
OVÄRDERLIG. Nattvardskalken i guld prydd med diamanter förvaras i säkerhetsrummet i Västerås DomkyrkaFoto:Jonas Eng

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?