Annons

Förnuft och känsla: Våga lita på magen och få mycket gjort

Hur man samlar 5.000 medarbetare i ett rum och varför chefer ska lita på sin intuition. Det pratar Lotta Lyrå, ny vd för Clas Ohlson, om i lördagens poddavsnitt av Förnuft & Känsla.

Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson.
Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson.

I juni tillträdde Lotta Lyrå som vd för hemmafixarkedjan Clas Ohlson CLAS B +2,03% Dagens utveckling . Sedan dess har hon bland annat hunnit göra rapportpremiär och sätta i gång en strategirevision för att utveckla det snart 100-åriga bolaget. Men det är inte bara powerpoints Lotta Lyrå lutar sig mot när hon fattar beslut.

”I dag blir det mycket Excelark, men det är också viktigt att ställa sig frågan: vad säger magen? Och våga lita på sin intuition. Då får man ofta mycket gjort”, säger Lotta Lyrå.

På börsen är bolaget värderat till omkring 9 miljarder kronor och har 220 butiker på sex marknader. Precis som resten av detaljhandeln påverkas företaget av när fler väljer att handla online. Men att bolaget, som startade som ett postorderföretag, kan klara digitalisering är Lotta Lyrå övertygad om.

”Om man tänker på vad postorder är så är det som onlinehandel fast utan webben och mobilen. Det är ett fint trick för att avdramatisera det här med digitaliseringen.”

Och för att kommunicera med cirka 5.000 medarbetare om framtida förändringar har hon använt sig av ny teknik i form av webcasting.

”Det var en tilltalande tanke att samla alla under samma tak och känna att vi alla står tillsammans i det här.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?