Forskningsbolaget Modus Therapeutics redovisar ett rörelseresultat på -3,1 miljoner kronor (-1,4) i det första kvartalet 2022.
Nyhetsbyrån Direkt
Text
Bolaget hade ingen omsättning under kvartalet i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.
”Vi uppskattar att marknadsvärdet för ett nytt specifikt sepsisläkemedel skulle vara cirka 6 miljarder dollar i septisk chock och 27 miljarder dollar vid en tidigare intervention i sepsisreaktionen”, skriver John Öhd i vd-ordet av rapporten.
Läkemedelskandidaten sevuparin vid behandling av blodförgiftning (sepsis) väntas påbörja en fas 2a-studier i sepsispatienter före utgången av 2022.
Kassaflödet från den löpande verksamheten var -7,5 miljoner kronor (-1,2) med likvida medel om 13,1 miljoner kronor (6,1) vid rapportperiodens utgång.
Den 12 maj 2022 uppgav Modus Therapeutics att bolaget att de hade säkrat tillgång till bryggfinansiering om 11,5 miljoner kronor från sin största aktieägare, Karolinska Development.
Nyhetsbyrån Direkt
Innehåll från WihlborgsAnnons
Wihlborgs inför pris på koldioxidutsläpp
Arvid Liepe (tv) och Staffan Fredlund (th).
Flera svenska företagsjättar har infört ett internt pris på koldioxidutsläpp. Nu hoppar Wihlborgs på tåget. ”Det känns roligt att vi kan driva utvecklingen i vår bransch”, säger miljö- och klimatchefen Staffan Fredlund.
Nu inför fastighetsbolaget Wihlborgs ett internpris på koldioxidutsläpp. Priset sätts till 1000 kronor per ton och kommer inledningsvis att testas vid investeringsbeslut kring renoveringar och hyresgästanpassningar.
– Det här är en nyckel för att omsätta klimatpåverkan till ett finansiellt värde som vi kan använda i kostnadskalkylen. Tanken är att det interna priset ska underlätta för oss att fatta kloka och relevanta beslut, och premiera leverantörer som erbjuder det klimatbästa alternativet när vi genomför upphandlingar, säger Staffan Fredlund, miljö- och klimatchef på Wihlborgs.
Verktyg för att nå halveringsmål
Genom införandet av internpriset på koldioxid lägger bolaget i en högre växel för att minska utsläppen som sker i samband med byggprojekt, det som räknas som indirekt klimatpåverkan i värdekedjan.
För att pressa ner klimatpåverkan ytterligare sätter Wihlborgs även upp ett så kallat målgränsvärde vid nybyggnation av kontorsfastigheter. Gränsvärdet ligger på 270 kilo koldioxidekvivalenter per kvadratmeter.
– Vi har liksom branschen i stort haft svårt att mäta och målsätta klimatpåverkan vid byggnation och renoveringar, alltså den del av vår verksamhet som har störst klimatpåverkan, säger Arvid Liepe, ekonomi- och finanschef på Wihlborgs, och fortsätter:
– Internprissättningen och målgränsvärdet hjälper oss att angripa detta. Förhoppningen är att satsningarna ska göra stor skillnad för de totala utsläppen och bidra till att vi uppnår vårt halveringsmål för 2030.
Tar steget – innan det blir ett hygienkrav
Arvid Liepe och Staffan Fredlund hoppas att verktygen kommer att användas brett i organisationen och i både små och stora projekt.
– Vi kommer att testa detta och utvärdera om det styr oss på rätt sätt. Genom att ta steget nu hinner vi också med en lärandeprocess kring intern prissättning innan den här typen av åtgärder blir ett hygienkrav på marknaden. Det känns roligt att vi kan visa ledarskap och driva utvecklingen i vår bransch, säger Staffan Fredlund.
Om Wihlborgs Wihlborgs är ett börsnoterat fastighetsbolag som erbjuder kommersiella lokaler till företag och organisationer i Öresundsregionen. Wihlborgs Fastigheter finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Bolaget är marknadsledande i de tre svenska städerna.