1515

Förlusten ökar för Adventure Box

Adventure Box, som har en streamingplattform för konsumentskapande datorspel, redovisade ett resultat efter skatt på -3,1 miljoner kronor för andra kvartalet 2020 (-0,4). 

Företagets intäkter är fortfarande blygsamma, 50.000 kronor i det gångna kvartalet (10.000).

Likvida medel uppgick vid kvartalets utgång till 9,9 miljoner kronor (18,5). I början på april genomfördes en nyemission som tillförde cirka 9,2 miljoner kronor.

”Bolaget bedömer att det finns en stor global kommersiell potential men kan inte med säkerhet förutse intäktsnivåerna. Om intäkterna inte utvecklas i enlighet med bolagets bedömningar behöver bolaget överväga åtgärder inklusive ytterligare kapitalanskaffningar. Bolaget kan också besluta att ytterligare expansionskapital behövs”, skriver Adventure Box i rapporten. 

Adventure Box gör bedömningen att möjligheterna är goda till att skaffa ytterligare finansiering eftersom det finns ett stort intresse i att investera i bolaget. Styrelsen har mandat från årsstämman att emittera aktier och/eller konvertibler och /eller teckningsoptioner för att kunna hantera finansieringsfrågan.

Beträffande effekter av den pågående pandemin konstaterar vd Christopher Kingdon att virtuella möten redan är en etablerad arbetsmetod eftersom Adventure Box är ett onlineföretag med anställda i fem länder. 

Kostnaderna för kundförvärvning har sedan corona minskat. 

”Vi kan inte dra slutsatsen att detta beror på spridningen av covid-19, men det kan vara så att fler väljer att spela och skapa sina egna spel när deras vanliga dagliga sysslor förändras drastiskt”, skriver vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?