Förlusten minskade för Kancera

Forskningsbolaget Kancera redovisar ett rörelseresultat på -7,5 miljoner kronor (-12,4) för det fjärde kvartalet 2019.

Bolaget saknade omsättning i kvartalet. Under motsvarande period föregående år låg omsättningen på 0,4 miljoner kronor.

Kassaflödet för den löpande verksamheten var -0,1 miljoner kronor (-13,8) med likvida medel om 11,8 miljoner kronor (21,0) vid rapportperiodens utgång.

I november 2019 föreslog bolagets styrelse en fullt garanterad företrädesemission om 61 miljoner kronor.

Kancera räknar fortsatt med att kunna presentera resultat i fas 1b i mars för läkemedelskandidaten Kand567 vid behandling av hjärt-kärlsjukdomar.

Enligt vd-ordet bedömer Tomas Olin att bolaget kan ansöka om myndighetstillstånd för en kommande fas 2a-studie under det andra kvartalet 2020.

Enligt en analys Kancera har genomfört ligger betalningsviljan för nya läkemedel vid akut hjärtinfarkt på ett tröskelvärde inom intervallet 2.000 till 9.000 dollar per behandling. Det skulle innebära en uppskattad toppförsäljning i USA och Europa i intervallet 0,2 till 1,0 miljarder dollar per år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?