Annons

Förlust för Starbreeze

Spelutvecklaren Starbreeze redovisar ett rörelseresultat (ebitda) på 6,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (38,8). 

Bo Andersson Klint vd för Starbreeze.
Bo Andersson Klint vd för Starbreeze.Bild:Claes-Göran Flinck

Nettoomsättningen uppgick till 104 miljoner kronor (99,4).

Resultatet efter skatt uppgick till minus 63 miljoner kronor (30,2). Resultatet per aktie uppgick till minus 0,22 kronor (0,11).

Mottagandet och försäljningen av förlagstiteln RAID: World War II har sedan lanseringen, trots vidtagna åtgärder, varit väsentligt under förväntan. Resultatet för fjärde kvartalet 2017 har därför belastats med en nedskrivning av RAID med 20,2 miljoner kronor för att matcha de framtida kassaflöden som spelet förväntas generera. Det skriver Starbreeze STAR B +0,98% Dagens utveckling i sitt bokslut.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?