Annons

Förlust för Nuevolution

Bioteknikbolaget Nuevolution redovisar förlust i det andra kvartalet i det förkortade räkenskapsåret som slutar 31 december 2017.

Omsättningen uppgick till 3,2 miljoner kronor (111), en minskning med 97 procent mot föregående år. Intäkterna under perioden härrör sig från forskningssamarbetet med Janssen Biotech, medan intäkter från samma tremånadersperiod föregående år kom från en förskottsbetalning om 109,2 miljoner kronor från Almirall SA och intäkter från samarbetetkring läkemedelsupptäckt med Janssen Biotech, uppger bolaget i rapporten.

Rörelseresultatet blev -34,2 miljoner kronor (75,8). Resultatet efter skatt blev -32,7 miljoner kronor (56,4). Resultat per aktie hamnade på -0,76 kronor (-1,32).Likvida medel uppgick till 114,8 miljoner kronor.

"Vi behåller vår övergripande guidning kring företaget, FoU och affärsmål, inklusive potentiellt förverkligande av ytterligare ett partnerskap under de närmaste tre till nio månaderna", skriver bolagets vd Alex Haahr Gouliaev i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?