1515
Annons

Förlust för Mandel Design

E-handelsplattformen Mandel Design, vars aktie noterades på Spotlight Stock Market i somras, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -0,9 miljoner kronor. Inget utfall för motsvarande kvartal året innan anges i delårsrapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på -0,7 miljoner kronor.

”Sett till omsättningen så är försäljningen generellt lägre under sommarmånaderna och pandemin har såklart också varit en bidragande faktor till en lägre försäljning än normalt. Dock har vi börjat se väldigt goda och spännande resultat av våra satsningar på digital marknadsföring under hösten”, skriver vd Camilla Fridén i delårsrapporten.

Mandel Designs strategi innefattar att växa via förvärv.

”Planering för inköp och arbete med att sammanlänka våra plattformar för att driva trafik mellan sidorna pågår för fullt och vi räknar med att se effekter av detta tidigast i slutet av kvartal fyra och i större utsträckning under 2021”, skriver Mandel Design-chefen.

Under andra kvartalet ingick bolaget ett avsiktsavtal om ett samriskprojekt med en finsk part avseende lansering av Mandel Design i Finland. Processen har dragit ut något på tiden på grund av rådande pandemi, men beräknas bli klar under fjärde kvartalet, uppges det.


New Nordic Healthbrands: Omsättningen ökade tredje kvartalet

First North-listade New Nordic Healthbrands nettoomsättning ökade med 8 procent i lokal valuta till 125 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021 (115).

Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 8,9 miljoner kronor (8,2).

Bruttomarginalen ökade till 71,0 procent (67,7).   

Nettoresultatet hamnade på 6,7 miljoner kronor (6,4), motsvarande 1:08 kronor per aktie (1:04). 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?