Annons

Förlust för Karo Pharma

STOCKHOLM (Direkt) Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, som tidigare hette Karo Bio, redovisar ett resultat efter skatt på -35,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (91,4). Resultatet per aktie uppgick till -0:42 kronor (1:21).

Det justerade ebitda-resultatet var 41,8 miljoner kronor (28,9), motsvarande en marginal på 17,5 procent (29,9). 

"Den relativt sett lägre marginalen i fjärde kvartalet beror främst på den lägre justerade ebitda-marginalen hos Weifa. Omstrukturering för att uppnå synergieffekter avseende rörelsekostnader går enligt plan", skriver bolaget. 

Det rapporterade rörelseresultatet landade på -10,6 miljoner kronor (20,8). Extraordinära kostnader av "jämförelsestörande karaktär" belastar fjärde kvartalet med cirka 28 miljoner kronor, skriver bolaget. 

"Vi följer vår plan och fjärde kvartalet gav tillväxt med ökad vinst", skriver bolaget arbetande styrelseordförande Anders Lönner i rapporten. 

Nettoomsättningen uppgick till 239 miljoner kronor (96,5).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -28,8 miljoner kronor (9,6).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?