1515

Förlust för Firefly under andra kvartalet

First North-listade Firefly, som är verksamt inom brandskyddslösningar, redovisar ett nettoresultat på -2,2 miljoner kronor (1,3) för det andra kvartalet 2020.

Rörelseresultatet försämrades till -2,0 miljoner kronor (1,7) och nettoomsättningen sjönk 24 procent till 47,4 miljoner kronor (62,7).

”Omsättning och lönsamhet påverkades negativt av de nedstängningar och reserestriktioner som varit rådande sedan mars månad. Detta ledde till att många leveranser försenades och att vi inte har haft möjlighet att utföra service och sälja reservdelar hos våra kunder så som planerat. Svackan inom oljeindustrin har också lett till att försäljningen av komponenter, främst flamdetektorer, har minskat avsevärt”, skriver vd Lennart Jansson i rapporten.

Fireflys FIRE -3,19% Dagens utveckling orderingången steg däremot 16 procent till 79,5 miljoner kronor (68,6) och orderstocken ökade under kvartalet till 83,4 miljoner kronor (51,3).

”Årets andra kvartal resulterade för Fireflys del i rekordhög orderingång för systemförsäljningen inom affärsområdet Industriapplikationer. Det långsiktiga arbetet med att lansera nya produkter och att kontinuerligt bygga ut vår försäljningsorganisation bidrar till fortsatt tillväxt”, skriver Lennart Jansson.

Han sammanfattar med att läget för Firefly i nuläget ”känns stabilt”.

”Den välfyllda orderboken ger oss en trygghet i verksamheten på medellång sikt. Efterfrågeläget mätt som förfrågningar från våra kunder är fortsatt på en bra nivå. Vi börjar succesivt se en bättre balans mellan orderingång och leverans”, skriver han. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?